Suroviny: 1 kuře 50 g slaniny 1 cibuli 1 lžíce mleté sladké papriky 400 ml drůbežího vývaru 5 kuliček nového koření 1 lžíci másla 1 lžíci hladké mouky 200 ml zakysané smetany sůl
Postup: Kuře omyjeme, osušíme a naporcujeme.
Každou porci osolíme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a necháme ji rozpustit v kastrolu se silným dnem. Kuře na ní opečeme ze všech stran dozlatova. Pak maso vyjmeme, do kastrolu nasypeme nadrobno nasekanou cibuli a smažíme ji, až zesklovatí.
Pak ji zaprášíme mletou paprikou, kterou krátce osmahneme, vrátíme maso, přidáme nové koření a zalijeme asi polovinou vývaru. Pod pokličkou dusíme asi 40 minut, pravidelně doléváme vývar. Když je maso měkké, vyjmeme ho a obereme z kostí.
Máslo propracujeme s moukou na kuličku a vložíme ji do hrnce, rozšleháme tak, aby nebyly v omáčce žmolky, provaříme asi 10 minut a vmícháme zakysanou smetanu a podle potřeby sůl. Ještě přivedeme k varu a pak omáčku přecedíme na maso.
Podáváme s knedlíkem nebo s rýží..