Kuře na paprice je milovaná klasika, která nikdy nezklame.
Ingredience:
● 600 g kuřecích stehen (bez kosti)
● 1 cibule
● 2 lžíce sladké papriky
● 1 lžíce rajčatového protlaku
● 200 ml smetany ke šlehání
● 1 lžíce oleje
● sůl a pepř
Postup:
Na oleji osmahněte nakrájenou cibuli do sklovata. Přidejte kuřecí stehna a orestujte je ze všech stran. Vmíchejte papriku, rajčatový protlak a zalijte vodou, aby bylo maso ponořené.
Vařte 30 minut. Poté přidejte smetanu, promíchejte a nechte ještě 10 minut vařit, dokud omáčka nezhoustne. Podávejte s těstovinami, haluškami nebo knedlíkem.
Příprava: 50 min
Cena: 120 Kč
Perfektní! Přidat smetanu na závěr je genius. Jen nevím, jestli dodržím tu padesátiminutovou přípravu, jsem pomalá. 😀
Kuře na paprice je skvělé oživení našeho jídelníčku. Zkusila jsem to podle tohoto receptu a bylo to vynikající!
Moc dobrý recept, dokonce i pro začátečníky v kuchyni jako jsem já. S těstovinami je to skvělý oběd po sportu.
Kuře na paprice je super, protože je to rychlé a chutné jídlo. Dá se dobře připravit i pro více lidí, skvělé na víkend.
Milujem kuře na paprice, vždy mě to zasyti. Super se hodi s haluškami nebo knedlíkem. Jen bych přidala trochu víc protlaku pro vyraznější chuť.
Kuře na paprice je moje oblíbené jídlo! Vždycky mi připomene dětství u babičky. Ráda zkouším nové recepty, ale klasiku nepřekonám.