Kuře na víně Francouzi milují, je to jedno z jejich národních jídel. A vy si ho po vyzkoušení tohoto receptu dozajista oblíbíte také.
Suroviny:
500 g kuřecích stehen
300 ml suchého červeného vína
3 plátky anglické slaniny
200 g šalotky
2 stroužky česneku
200 g žampionů
5 větviček tymiánu
1 lžíce hladké mouky
300 ml kuřecího vývaru (dejte si záležet, je to základ tohoto pokrmu)
2 mrkve
olivový olej
sůl, pepř
Postup:
Šalotku, mrkev a žampiony očistěte a nakrájejte na kostky. V hlubokém hrnci si rozehřejte 3 lžíce oleje a maso orestujte z obou stran společně se slaninou nakrájenou na kostičky. Nyní obojí z hrnce vyndejte.
Teď přichází na řadu osmažit mrkev. Po 2 minutách přidejte šalotku a žampiony. Za další 2 minuty přidejte nasekaný česnek a větvičky tymiánu. Vše zalijte vínem a lehce povařte.
Přidejte hladkou mouku a vývar. Pokrm osolte a opepřete. Hrnec přiklopte a dejte péct do trouby na 180 ° na 50–60 minut. Zhruba 15 minut před koncem pokličku odklopte.
Náš tip
Zkuste si koupit co nejlepší kuře, na chuti to bude určitě znát.