Pečené kuře je osvědčenou klasikou. Když si ho ale upečete s provensálským kořením, bude chutnat zase o něco lépe.
Suroviny:
400 g kuřecích prsou nebo kuřecích stehen
2 lžíce provensálského koření
2 lžíce sladké papriky
2 lžíce sladkokyselé omáčky
20 cherry rajčátek
sůl, pepř
100 g másla
hrst čerstvé petrželky
5 lžic olivového oleje
Postup:
Kuře omyjte, očistěte, nasolte a napepřete.Připravte si marinádu z oleje, sladkokyselé omáčky, sladké papriky a provensálského koření. Kuře do ní naložte alespoň na dvě hodiny a dejte ho odpočívat do lednice.
Pekáč vytřete máslem a usaďte do něj marinované kuře. Pečte při 190 ° zhruba 95 minut. Mezitím si orestujte na másle nebo na oleji rajčátka, osolte je a dochuťte čerstvou petrželkou.
Náš tip
Ty správné bylinky dokážou s každým jídlem hotové zázraky. Nechte se inspirovat našimi recepty, které si jistě oblíbíte.