Suroviny:
100 g změklého másla + na vymazání
3 citrony
3 stroužky česneku, drcené
1 hrst čerstvé majoránky
3 hrsti čerstvého tymiánu
6 jarních kuřátek
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup:
Předehřejte si troubu na 200 °C. Plech vymažte máslem a připravte si kořeněné máslo: do mísy nastrouhejte na jemném struhadle kůru z jednoho citronu, přidejte máslo, česnek, majoránku, tymián, pepř a vše důkladně promíchejte
Kuřátka omyjte a osušte. Opatrně nadzvedněte kůži na prsou, aby se vytvořila kapsa. Tu naplňte částí máslové směsi, přetáhněte kůži zpět a další částí směsi pomažte kuře na povrchu.
Stejně to udělejte se všemi kuřátky. Zbývající dva citrony rozkrájejte na šestiny a vždy dejte dva dílky do každého kuřete.
Kuřátka osolte, opepřete, naskládejte na plech prsíčky nahoru a dejte do trouby péct. Po 15–20 minutách kuřátka přikryjte alobalem a pečte dalších 20–30 minut.
Na posledních 5 minut alobal sundejte. Pak kuřátka vyndejte z trouby a nechte je zakrytá alobalem 10 minut odpočívat. Podávat je můžete se zeleninou, bramborami nebo s pečivem.
Tip!
Kuřátko skvěle chutná i s těstovinami. Nejlepší jsou zapečené, které se dobře nakrájí.