Víte, že se toto jídlo umístilo jako vůbec nejoblíbenější asijský pokrm?
Ingredience:
4 kuřecí prsa
1 šálek arašídů (nesolených)
12 jarních cibulek
3 stroužky česneku
kousek zázvoru
2 sušené chilli papričky
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 bílek
1 lžíce rýžového vína
4 lžíce sójové a 2 lžíce ústřicové omáčky
olej na smažení
špetka soli a pepře
Postup:
Začněte tím, že si na lžičce oleje na 2–3 min opražíte arašídy. Pak připravte marinádu. Smíchejte 2 lžíce sójové omáčky, vaječný bílek, kukuřičný škrob, rýžové víno a špetku soli.
Kuřecí maso nakrájejte na kostky a vložte do marinády. V pánvi rozehřejte 4 lžíce oleje a maso zprudka orestujte. Opékejte ho opravdu jen krátce, aby se uvnitř nevysušilo. Hotové maso dejte stranou a nechejte okapat.
Nyní si připravte omáčku ze 2 lžic sójové a ústřicové omáčky. Na 2 lžících oleje orestujte nakrájené chilli papričky, jarní cibulky, česnek, zázvor a trochu pepře.
Pak přidejte hotové maso, opražené arašídy a vmíchejte předem připravenou omáčku. Počkejte, až trochu zhoustne, a můžete kung pao podávat, ať už s rýží, nebo rýžovými nudlemi.
Doba přípravy: 40 min
Cena: 180 Kč
Vždycky jsem chtěla zkusit kung pao. Jednou jsem to jedla na dovče a teď to můžu zkusit doma. Díky za recept.
Tak tohle určitě zkusím! Vypadá to jako skvělý pokrm po dlouhém dni v práci, díky za tip.
Z hlediska nutričních hodnot je to super jídlo, hlavně díky bílkovinám z kuřete a arašídů, ale je třeba to nepřehánět s olejem. Jinak vypadá to fakt lákavě! 🥢
Zajímavý recept! Zkusím to doma s kamarádkama při další večeři, miluju asijskou kuchyni! 🍜😊