Kulajdu s liškami a hříbky naučila Mojmíra Maděriče dělat Naďa Urbánková, ale i v jeho podání je prostě skvělá.
Ingredience: hrst sušených lišek a hříbků (předem namočených), 4 větší brambory, 1 cibule, 2 lžíce sádla, 4 lžíce hladké mouky, svazek kopru, špetka drceného kmínu, špetka pepře a soli, 1kelímek zakysané smetany, ocet
Postup: Do litru osolené vody dáme na kostky nakrájené brambory.Přidáme kmín a pepř. Brambory vaříme do poloměkka. Na sádle osmažíme nakrájenou cibulku a pokrájené houby. Vše zlehka orestujeme a pak podusíme.
Uvaříme čtyři vejce natvrdo, necháme je vychladnout, oloupeme je a nakrájíme a přidáme je k uvařeným bramborám, stejně tak houby.
Přidáme ještě trochu kopru a povaříme. Nakonec za stálého míchání přidáme zakysanou smetanu, ve které jsme si nejprve rozmíchali hladkou mouku. Deset minut povaříme a podáváme třeba s vařeným nebo zastřeným vejcem. Okyselíme dle chuti.