Suroviny: hrst lišek a hříbků 1 cibule 2 lžíce sádla 4 lžíce hladké mouky svazek kopru špetka drceného kmínu špetka pepře a soli zakysaná smetana ocet dle chuti
Postup: Do litru osolené vody dáme na kostky nakrájené brambory. Následuje koření, kmín a pepř. Brambory vaříme do poloměkka. Zatím si na sádle osmažíme nakrájenou cibulku a pokrájené houby. Vše zlehka orestujeme a podusíme.
Dále si uvaříme čtyři vejce natvrdo. Nakrájená vejce a houby dáme k uvařeným bramborám.
Přidáme trochu kopru a povaříme. Nakonec za stálého míchání přidáme zakysanou smetanu, ve které si rozmícháme hladkou mouku. Deset minut povaříme a podáváme. Na stůl dáme i ocet pro dochucení..