Tortilly se hodí nejenom jako skvělé křupání k televizi. Připravit si z nich můžete také večeři.
Suroviny:
3 velká rajčata
1 menší cibule
1 čerstvá chilli paprička
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
1 lžíce bílého vinného octa
1 lžíce limetové šťávy
čerstvý koriandr
1 zralé avokádo
100 g sterilované kukuřice
120 g zakysané smetany
200 g kukuřičných tortillových chipsů
sůl, pepř
Postup:
Nejdříve si připravte salsu. V misce smíchejte nadrobno nakrájená rajčata a cibuli, přidejte kukuřici, chilli papričku, olej, prolisovaný česnek, ocet, limetovou šťávu a nasekaný koriandr. Vše dobře promíchejte. Nechte salsu aspoň 2 hodiny odležet.
Mezitím oloupejte avokádo, vyjměte pecku a rozmačkejte ho vidličkou. Ochuťte solí a pepřem. Do mísy nasypejte kukuřičné chipsy a polijte je salsou, přidejte zakysanou smetanu a také rozmačkané avokádo. Dochuťte nasekanou pažitkou či koriandrem.
Náš tip
Aby byly chipsy ještě lepší, lehce je opečte na pánvi.