Krůtí, zejména prsa, má z drůbežího masa nejméně tuku, je lehce stravitelné a přitom šťavnaté a chutné.
Potřebujete:
500 g krůtích prsou, 200 g listového špenátu, olivový olej, 2 stroužky česneku, 150 g tvrdého sýru, sůl, pepř, snítku rozmarýnu
Postup:
Očištěné a osušené maso rozkrojte na pláty a položte je na potravinovou fólii, druhou fólií překryjte a paličkou na maso naklepejte. Tím vytvoříte celistvý plát masa.
Na pánvi rozehřeje trošku oleje a na něj nasekaný česnek. Mírně orestujte, přidejte špenát a chvilku počkejte až se ohřeje. Osolte, opepřete a ještě do teplé směsi přidejte nastrouhaný sýr.
Tuto směs rozdělte rovnoměrně na připravený plát masa a zabalte ho do tvaru rolády.
Roládu převažte nití nebo potravinářským provázkem, dejte na pekáček vymazaný olejem, přidejte rozmarýn a pečte při 180 °C asi 50 minut. Z hotové rolády odstraňte provázek a nakrájejte ji na kolečka. Podávejte se zeleninovým salátem, bramborami a podobně.