Suroviny na 4 porce:
600 g krůtích prsou
200 g čerstvého špenátu
50 g cibule
10 g česneku
100 ml smetany na šlehání
30 g másla
sůl
olivový olej
snítka čerstvého oregana nebo jiné bylinky
Na přílohu:
600 g mladých brambor
1 svazek čerstvé majoránky
3 jarní cibulky
100 g vařených ječných krupek
50 g másla
Postup:
Česnek a cibuli nakrájíme najemno, rozpustíme máslo a orestujeme dosklovata. Přidáme očištěný špenát, promícháme a zalijeme smetanou. Krátce povaříme, dochutíme solí a necháme vystydnout. Krůtí prso prokrojíme a přes fólii rozklepeme na plát.
Osolíme, poklademe vychladlým špenátem. Zabalíme a svážeme provázkem, opět trochu osolíme.
V pánvi rozpálíme olej a roládu prudce ze všech stran opečeme. Přendáme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme velmi pozvolna při 120 °C asi hodinu a půl. Během pečení každých patnáct minut přeléváme. Mladé brambory omyjeme a i se slupkou uvaříme.
Scedíme téměř všechnu vodu, přidáme máslo a rozmačkáme společně s vařenými krupkami, sekanou majoránkou a jarní cibulkou. Dochutíme solí.