Suroviny na 4 poce:
3 plátky krůtího masa
1 brusinkový kompot
0,15 l sladké smetany
1 cibule
1 mrkev
1 petržel
1 celer
sušené houby (předem namočené)
bobkový list
nové koření
tymián
sůl
pepř
olej
na přílohu:
500 g brambor
2 menší cibulek
80g másla
sůl
olivový olej
Postup:
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe brusinkovým kompotem a nakrájenými houbami a zabalíme do rolády.
V kastrolu na oleji orestujeme nakrájenou mrkev, cibuli a celer s bobkovým listem, novým kořením a tymiánem. Do směsi vložíme rolády a opečeme. Zalijeme vodou z hub a dusíme v troubě při 200 °C doměkka.
Hotové maso vyndáme, omáčku přecedíme a zeleninu propasírujeme, zjemníme smetanou, dosolíme.
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme ve slané vodě. Slijeme a přidáme máslo. Necháme přikryté pokličkou a pak proházíme, aby se brambory dobře omastily.
Na trošce olivového oleje orestujeme na kolečka nakrájenou cibulku, přimícháme ji do brambor, dosolíme a opepříme podle chuti a může se podávat s nakrájenou roládou.
Extra tip: Místo brusinek můžeme použít meruňkový kompot.