Suroviny na 4 porce:
● 500 g krůtích prsních řízků
● 1 plechovka broskví nebo 2 čerstvé broskve
● brambory ● sůl
● mletý kmín
● olivový olej
Postup:
Krůtí prsa omyjeme, vysušíme, naklepeme a podle chuti osolíme. Pánev lehce vytřeme olivovým (či řepkovým) olejem, rozpálíme a maso prudce orestujeme. Pak dáme spolu s broskvemi do hrnce podlijeme vodou a dusíme na mírném plameni doměkka (30 minut).
Brambory oloupeme či oškrábeme, vložíme je do hrnce s vodou, podle chuti osolíme, přidáme kmín a vaříme zakryté pod pokličkou přibližně 20 minut. Hotové je potom pomačkáme s trochou vody, v které jsme je vařili. Na maso položíme podušené broskve a přidáme kaši či šťouchané brambory.