Lehké, přitom chuťově výrazné jídlo, ideální jako nedělní oběd.
Ingredience:
750 g krůtích prsou
300 g špenátu
1 menší cibule
3 stroužky česneku
100 ml smetany
2 vejce
3 lžíce másla
snítka oregana
sůl
pepř
Postup:
Česnek a cibuli nakrájejte nadrobno, špenát nasekejte. Na másle nechte zesklovatět cibuli, přidejte česnek a pak špenát. Když špenát ztmavne a povolí, zalijte jej smetanou s rozkvedlanými vejci.
Směs osolte, opepřete, ochuťte oreganem a odstavte z plamene. Krůtí prso rozkrojte na plát a přes fólii lehce rozklepejte. Mírně ho osolte, potřete silnější vrstvou špenátové směsi, zabalte a ovažte kuchyňským provázkem a lehce osolte.
Na pánvi na másle roládu krátce osmažte. Poté vložte roládu do pekáčku, lehce podlijte vodou a pomalu ji pečte při 180 °C v předem vyhřáté troubě přibližně 180 min. Roládu pravidelně přelévejte výpekem. Hotovou ji podávejte s pečenými novými bramborami a chřestem.
Doba přípravy: 150 min
Cena: 250 Kč
Hele, já takhle krůtí prsa nikdy nedělala, ale zní to fakt dobře. Možná zkusím o víkendu.
To zní jako skvělý nápad na nedělní oběd! Miluju špenát a krůtí maso, určitě to vyzkouším.