Říká se, že krůta má devět druhů masa, nejdietnější jsou prsa. Nebojte se, že budou suchá, úprava grilováním jim šťavnatost nevezme.
Potřebujete:
✿ 400 g krůtích prsou
✿ ½ citronu
✿ 1 lžičku tymiánu
✿ 1 dl olivového oleje
✿ sůl, pepř
Pyré:
✿ 250 g brokolice
✿ 250 ml vody
✿ špetku vegety
✿ 2 lžíce zakysané smetany
Omáčka:
✿ 50 g cukru krupice
✿ 75 ml pomerančového džusu
✿ 100 ml vody
✿ 200 g brusinkového kompotu
1. V míse smíchejte šťávu z ½ citronu, olej a tymián, osolte a opepřete. Vložte krůtí prsa nakrájená na medailonky a obalte je marinádou. Nechte 1–2 hodiny marinovat.
2. Brusinky, cukr, pomerančový džus a vodu dejte do hrnce a přiveďte k varu. Vařte asi 15 minut, do z konzistence.
3. Brokolici rozeberte na růžičky a vařte ji ve vodě se solí a vegetou asi 20 minut. Odstavte, přidejte smetanu a rozmixujte.
Mezitím medailonky ogrilujte na kontaktním grilu nebo grilovací pánvi. Podávejte je s pyré a omáčkou.
Vidět kombinaci grilovaných krůtích medailonků s brokolicovým pyré a brusinkovou omáčkou je radost. Určitě to vyzkouším!
Super recept, už se těším, až si udělám krůtí medailonky na grilu! A ta omáčka s brusinkama, to bude pecka!
Fotografická inspirace k jídlu! Ty krůtí medailonky vypadají skvěle na fotce. Určitě je vyzkouším s brokolicovým pyré!
Jé, krůtí medailonky! Už jsem je dlouho nedělala. Musím to zkusit, ten citrus s tímty jím určitě parádní chuť!