Suroviny na 2 porce:
sůl
1 lžička olivového oleje
0,5 lžičky skořice
pepř mletý
0,5 svazku tymiánu
1 ks papriky žluté
3 ks šalotky
200 g lilku
200 ml zeleninového vývaru
140 g krůtího řízku
250 g cherry rajčátek
1 balení rajského protlaku
K podávání:
130 g penne (uvařené na skus)
Postup:
Maso opláchněte, osušte, nakrájejte na malé kousky, osolte a opepřete. Na rozehřátém oleji v kastrolu krátce, asi 5 minut, orestujte nakrájenou šalotku a maso.
Přidejte na kousky nakrájenou papriku a lilek, smažte ještě asi 3 minuty, zalijte vývarem a přidejte rajčatový protlak. Uveďte do varu, přidejte rozkrojená rajčata a skořici a mírně povařte asi 10 minut. Osolte, opepřete a dochuťte tymiánem. Podávejte s těstovinami.