Suroviny na 4 porce:
● 300 g širokých rýžových nudlí (nebo pšeničných) ● 1 lžíce oleje ● 400 g krůtích prsou ● 350 g zelených fazolek ● 1 červená cibule ● 3 stroužky česneku ● šťáva z jedné limetky ● 1 lžička chilli ● 1 červená chilli paprička ● 1 lžíce rybí omáčky ● hrst čerstvé máty ● hrst lístků koriandru.
Postup:
Nudle připravíme podle návodu. Pozor, některé se musí před samotným vařením namočit na pár minut do studené vody. Krůtí maso nakrájíme na stejně velké nudličky.
Na pánvi rozehřejeme olej, osmahneme maso, přidáme přepůlené fazolky, nakrájenou cibuli a česnek a restujeme dalších 5 minut.
Přidáme limetkovou šťávu, chilli koření, rybí omáčku a mícháme asi tři minuty. Pak vmícháme nudle a nasekané bylinky a hned servírujeme.