Suroviny: 2 lžíce sušených provensálských bylinek 2 lžíce soli špetka pepře 1 baby krůta 1 pomeranč 50 g másla 80 ml pomerančové šťávy 1 lžíce medu ½ celé skořice 100 g pomerančové marmelády Příloha: 300 g rýže 400 g růžičkové kapusty 2 lžíce másla sůl a pepř
Postup: Troubu předehřejeme na 220 °C.
Bylinky smícháme se solí a pepřem. Dvě lžičky směsi vetřeme dovnitř krůty, zbytek necháme stranou. Vložíme oloupaný a rozpůlený pomeranč. Otvor uzavřeme pomocí párátek a nohy svážeme. Máslo rozpustíme a smícháme se zbylou směsí, kterou potřeme krůtu.
Položíme na pekáč prsíčky dolů, podlijeme vodou a vložíme do trouby. Po deseti minutách snížíme teplotu na 170 °C a pečeme tři a půl hodiny. V polovině pečení krůtu obrátíme a průběžně poléváme výpekem.
Svaříme pomerančovou šťávu s medem, skořicí a pomerančovou marmeládou na glazuru. Před koncem pečení krůtu potřeme a necháme zkaramelizovat. Růžičkovou kapustu očistíme a nakrájíme. Na rozpuštěném másle krátce orestujeme do změknutí a posolíme.
Spolu s vařenou rýží podáváme jako přílohu k pečené krůtě.