Caprese známe jako salát, ale vychutnat si ho můžeme také jako slaný koláč, který je pro léto jako stvořený.
Ingredience
150 g hladké mouky, 70 g másla, 3 lžíce vody, 6 rajčat, 400 g mozzarelly, olivový olej, pepř, sůl, bazalka
Postup
V míse smícháme mouku se solí, přidáme nakrájené máslo a dobře ručně propracujeme. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme zhruba hodinu odpočívat.
Těsto pak podsypeme hladkou moukou, rozválíme na tenký plát a přeneseme do formy vyložené papírem na pečení. Plát propícháme vidličkou a překryjeme ho další vrstvou pečicího papíru, který zatížíme.
Pečeme asi 10 minut při 170 °C. Zátěž odstraníme i s papírem a vložíme těsto ještě na 5 minut zpět do trouby. Upečený korpus vyjmeme a obložíme střídavě mozzarellou a rajčaty nakrájenými na plátky. Lehce osolíme, opepříme a pečeme asi 25 minut.
.