Naložené květákové růžičky jsou krásně křupavé a takhle chuťovka se nemusí ani sterilovat. Skvěle bude ladit s nejrůznějšími pokrmy.
Potřebujete:
✿ 1 květák
✿ 2 mrkve
✿ čerstvý kopr
✿ čerstvá listová petrželka
Nálev:
✿ 200 g cukru krupice
✿ 500 ml kvasného octa
✿ 500 ml vody
✿ 1 lžíci soli
✿ 1 lžíci celého barevného pepře
1. Květák dobře omyjte a rozeberte na malé růžičky. Mrkve očistěte, nakrájejte je na kolečka a spolu s květákovými růžičkami, snítkami čerstvého kopru a petrželky je naskládejte do čistých zavařovacích sklenic.
2. Smíchejte do kastrolu všechny ingredience na nálev, nechte jej přejít varem a ještě horkým nálevem zalijte květák s mrkvičkou ve sklenicích.
3. Sklenice dobře uzavřete a nechte je alespoň tři dny odležet při pokojové teplotě. Poté je skladujte v lednici.
Jsem nadšená, jak snadno se dají tyto květákové růžičky připravit. Kombinace kopru a petrželky je úžasná pro osvěžení jakéhokoliv pokrmu!
Tohle vypadá fakt jednoduše a lákavě! Už se těším, až to vyzkouším. Květák je skvělá ingredience a tenhle recept se zdá být super rychlej.