Tuhle sladkou dobrotu si můžete připravit v různých variantách i naslano. Do těsta můžete přidat nasekaný špenát nebo rozmixovanou červenou řepu. Obě suroviny dodají těstu barvu i skvělou chuť.
Ingredience na 4 porce:
Na těsto:
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek mléka
1 lžíce cukru
2 lžíce oleje
2 vejce
1 vanilkový cukr
1 lžička prášku do pečiva
Na dohotovení:
1 kelímek zakysané smetany
1 kelímek smetany na šlehání
1 měkký tvaroh
hrst třešní, můžou být i kompotované
1 vanilkový cukr
máslo na smažení
ovoce podle chuti
Postup:
Do mísy nalejte mléko a přidejte vejce. Prošlehejte a pak postupně přidávejte mouku s práškem do pečiva, olej, cukr a všechno důkladně prošlehejte. Vaflovač vymažte máslem a postupně na něm opečte vafle.
Smetanu ušlehejte dotuha. Tvaroh promíchejte s cukrem a následně do něj postupně přidávejte ušlehanou smetanu. Vafle rozdělte na talíře. Přidejte kopeček smetanového tvarohu, dozdobte ovocem a hned podávejte.
Doba přípravy: 30 min
Cena za 1 porci: 26 Kč
Miluju vafle! Zkusila jsem je na slano se špenátem a fakt super. Doporučuju!
Wow, křupavé vafle jsou fakt dobrota! Tak ráda bych zkusila ty se špenátem, musí to být super kombinace se smetanou nahoře.