Recept na příjemně lehký zákusek pro nedělní odpoledne.
Ingredience na 8 ks:
● 1 plátek želatiny
● 1 balíček listového těsta
● 250 g jahod (nebo jiného čerstvého ovoce)
● 1 vejce na potření
● moučkový a vanilkový cukr na posypání
Postup:
Plát listového těsta rozřezejte na 8 stejných obdélníků a ty si připravte na plech vyložený pečicím papírem. Rozšlehejte vejce a okraje „talířků“ jím potřete. Troubu předehřejte na 200 °C. Jahody omyjte, osušte a nakrájejte na plátky.
Plátky jahod skládejte na talířky z listového těsta tak, aby zůstaly okraje. Plech vložte do trouby, nechte chvíli péci na 200 °C a pak teplotu snižte na 180 °C. Za cca 10 min plech vyndejte.
Plátkovou želatinu připravte dle návodu na obalu – nevařte ji, ztratila by želírovací schopnost. Poté želatinu ochuťte třeba jahodovou šťávou či cukrem.
Želatinu nabírejte lžící a polévejte jí upečené zchladlé jahodové talířky. Před podáváním je můžete pocukrovat směsí moučkového a vanilkového cukru.
Příprava: 30 min
Cena za 1 porci: 10 Kč
Tak tohle musí být dokonalé spojení křupavého a sladkého! Určitě zkouším tento víkend. Láká mě experimentovat i s jinými druhy ovoce.
Recept vypadá nádherně, už se těším, až ho v neděli vyzkouším s dcerou. Listové těsto máme obě moc rády, a sezonu jahod si nemůžeme nechat ujít.