Pro brazilské Vánoce jsou typické krokety s tresčím masem.
Ingredience:
400 g filetu z tresky
1 cibule
2 stroužky česneku
1 vejce
100 g strouhanky (plus na obalení)
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce másla
olej
1 limeta
1/2 lžičky kmínu
sůl a pepř
Postup:
Tresku nakrájejte na kousky.
Na pánvi rozehřejte lžíci oleje a přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
V míse smíchejte kousky tresky, cibuli a česnek. Přidejte vejce, mouku, strouhanku, kmín, limetovou kůru a šťávu z poloviny limetky. Osolte a opepřete.
Ze směsi vytvarujte krokety.
Jemně je obalte ve strouhance.
Na pánvi rozehřejte vrstvu oleje. Krokety smažte dozlatova a pak je vyjměte z pánve. Na závěr je můžete pokapat čerstvou šťávou z limetky.
Krokety s treskou vypadají jako zajímavá alternativa k tradičním vánočním jídlům. Oceňuji detailní návod!
Tak o tomhle sem nikdy neslyšíla, krokety z tresky! Mohlo by to bejt dobrý na oslavy třeba, díky za nápad.
Tento recept ma zaujal, obzvlášť protože miluju kombinaci tresky s limetou! O víkendu možná vyzkouším.
Wow, to zní suprově! Ryby moc nejím, ale tohle bych fakt zkusila udělat na Vánoce. Že by vánoční fotka na Instagram?