Taštičky plněné mletým masem se hodí do polévek i jako předkrm.
Suroviny:
500 g hladké mouky
sůl, pepř
olej
300 g mletého vepřového či hovězího masa
2 hrsti čínského zelí
2 stroužky česneku
1 lžička mletého zázvoru
1 lžíce rýžového octa
Postup:
Mouku smíchejte se 300 ml vroucí vody, solí a přidejte lžičku oleje. Promíchejte, vytvarujte těsto a nechte 10 minut odležet.
Čínské zelí vhoďte do mixéru. Mleté maso smíchejte s vyždímaným zelím a přidejte rýžový ocet, sůl, pepř, prolisovaný česnek a mletý zázvor.
Těsto rozválejte a vykrajujte z něj kolečka. Každé kolečko naplňte masovou směsí a uzavřete. Na oleji si knedlíčky usmažte, pak k nim přilijte trochu horké vody a nechte je 10 minut dusit.
Něco navíc
Asijské národy tyto plněné taštičky namáčejí do sójové omáčky.