Jsou šťavnaté, jemně pikantní a hodí se na slavnostní pohoštění i k obyčejné večeři.
Ingredience:
600 g kuřecích prsou
250 g řeckého jogurtu
2 lžičky kurkumy
špetka soli
1/2 lžičky drcených chilli papriček
čerstvě namletý pepř
150 g cornflakes (kukuřičných lupínků)
Na dip:
5 lžic řeckého jogurtu
1 stroužek česneku
1/2 lžičky limetové kůry
1 lžíce čerstvé nasekané petrželky
Postup:
Předehřejte si troubu na 190 °C. Očištěné maso si nakrájejte na větší kousky.
V misce si promíchejte jogurt, kurkumu, sůl, pepř a drcené chilli papričky. Kuřecí kousky nejprve obalte v jogurtové směsi.
Následně kuře obalte v kukuřičných lupíncích. Vrstva by měla být alespoň dva milimetry silná.
Plech si vystelte pečicím papírem a na něj vyskládejte kuřecí kousky. Pečte přibližně dvacet až dvacet pět minut.
Mezitím si připravte dip z jogurtu, česneku, limetové kůry a nasekané petrželky, případně pažitky nebo koriandru.