Připravte si sendvič, který si zamilujete stejně jako celá rodina.
Ingredience:
2 plátky vepřové krkovičky
1 lžíce medu
1 lžička mleté papriky
1 lžíce plnotučné hořčice
sůl, pepř
olej
3 lžíce rajčatové omáčky (např. passata)
1 stroužek česneku
špetka sušeného oregana
2–4 menší bagetky
Postup:
Plátky krkovičky osolte, opepřete, potřete medem, hořčicí a posypejte paprikou. Nechte marinovat alespoň 15 minut (lze i přes noc v lednici).
Na pánvi rozehřejte olej a maso opečte dozlatova, 4–5 minut z každé strany. Poté nechte chvíli odpočinout a nakrájejte na tenké plátky.
Bagety rozkrojte a vnitřní stranu potřete rajčatovou omáčkou smíchanou s česnekem a bylinkami. Krátce opečte v troubě nebo na pánvi, dokud nebudou lehce křupavé.
Na bagetu položte plátky masa, a přidejte zeleninu (rukolu, cibulku).