Suroviny:
4 plátky vepřové krkovice
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce hořčice
2 lžíce včelího medu
olej
voda na podlití
sůl
mletý pepř
Postup:
Plátky masa osolíme a opepříme (dobré je použít čerstvý pepř, např. mlýnek s pepřem – čerstvě namleté koření má lepší aroma). Rozpálíme pánev, na kterou jsme kápli trochu oleje. Zapneme troubu na střední teplotu. Krkovici zprudka opečeme na pánvi, z každé strany 3 minuty.
Maso se zatáhne a nevyteče z něj šťáva. Na dno pečicí mísy (pekáčku) naskládáme nahrubo nakrájenou cibuli a česnek nakrájený na tenké plátky. Podlijeme vodou.
Na zeleninu narovnáme krkovici. Připravíme si rychlou zálivku ze 2 lžic medu a 2 lžic hořčice. Promícháme a zalijeme jí plátky masa. Dáme do trouby péct zhruba na 30–45 minut (podle typu trouby), v případě potřeby podléváme při pečení vodou.
Po upečení maso vyjmeme z mísy a šťávu zahustíme lžičkou mouky, případě dosolíme a dopepříme. Plátky krkovice můžete podávat jak s bramborem, tak jen se zeleninou a pečivem.