TGM upřednostňoval cukroví, jehož hlavní ingrediencí byly ořechy, proto si zamiloval i tradiční krkonošské cukroví.
Ingredience: 180 g vlašských ořechů , 300 g hladké mouky, 200 g másla, 100 g cukr krupice, 1 žloutek, 50 g rozinek, 3 lžíce moučkového cukru, ½ vanilkového lusku
Postup: Ořechová jádra namočíme alespoň na 2 hodiny do vody, pak je dáme na cedník okapat. Než je nahrubo nasekáme, musejí být opravdu dobře osušené. Smícháme je s ostatními ingrediencemi.
Dobře propracované těsto rozdělíme a vytvarujeme do tří válečků o průměru 5 cm, ale mohou být i menší. Zabalíme je do fólie a dáme do lednice ztuhnout. Válečky rozbalíme a ostrým nožem je nakrájíme na půlcentimetrová kolečka.
n Plech vyložíme pečicím papírem a dáme péct do předehřáté trouby při 160 °C. n Ještě horké cukroví obalujeme ve směsi moučkového cukru a dužiny z vanilkového lusku. Pak je nutné ho vyskládat do krabice a v chladu ho nechat tři dny, aby změklo.