Sépiové těstoviny se dokonale hodí k mořským plodům nebo k pokrmům s rybami. Pokud vás snad odrazuje jejich barva, do ničeho se nenuťte a sáhněte klidně po celozrnných špagetách.
Ingredience: 4 porce
● 400 g krevet
● 1 balení sépiových špaget
● hrst cherry rajčátek
● 1 červená feferonka
● 1 stroužek česneku
● 1 lžíce nasekané petrželky
● citronová šťáva
● olej
● sůl
● pepř
Postup:
Na oleji opečte vyloupané krevety, raději ty větší než menší, chutnají obvykle lépe a vydatněji. Přidejte k nim dál nadrobno nakrájenou feferonku, plátky česneku, cherry rajčátka a vše ještě krátce opečte.
Směs osolte, opepřete a zakapejte citronovou šťávou. Sépiové špagety uvařte podle návodu na obalu. Vmíchejte je poté do pánve s krevetami. Nakonec vmíchejte nasekanou petrželku.
Příprava: 40 min
Cena za porci: 65 Kč