Sépiové těstoviny se skvěle hodí k mořským plodům nebo pokrmům s rybami. Pokud vás odrazuje barva, sáhněte třeba po celozrnných špagetách.
Ingredience na 4 porce:
400 g krevet
1 balení sépiových špaget
hrst cherry rajčátek
1 červená feferonka
1 stroužek česneku
1 lžíce nasekané petrželky
citronová šťáva
olej
Postup:
Na oleji opečte krevety. Přidejte nakrájenou feferonku, plátky česneku, rajčátka a vše ještě krátce opečte. Směs osolte, opepřete a zakapejte citronovou šťávou. Sépiové špagety uvařte podle návodu. Vmíchejte je poté do pánve s krevetami. Nakonec vmíchejte nasekanou petrželku.
Doba přípravy: 40 min
Cena za 1 porci: 65 Kč
Už jsem několikrát zkoušela sépiové těstoviny a musím říct, že jsou opravdu skvělé. Krevety a česnek k tomu? To je prostě top!
Recept na krevety se špagetami vypadá báječně! Určitě ho vyzkouším na příští rodinné večeři. Miluju kombinaci mořských plodů a těstovin!