Hodí se jako pohoštění na party anebo jako lehká a zdravá večeře. Kombinovat je můžete třeba s lehkým salátkem či pečivem.
Ingredience:
300 g krevet
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce másla
3 stroužky česneku
šťáva a kůra z 1 citronu
½ lžičky soli
¼ lžičky mletého pepře
½ lžičky sušeného tymiánu nebo hrst čerstvého
½ lžičky nasekané petrželky
Postup:
Krevety omyjte a osušte.
Osolte je, opepřete a pokapejte citronovou šťávou. Nechte je alespoň patnáct minut odležet při pokojové teplotě.
Na pánvi rozehřejte olivový olej společně s máslem.
Přidejte prolisovaný nebo najemno nasekaný česnek a restujte minutu nebo dvě, dokud se krásně nerozvoní.
Přidejte oloupané krevety a opékejte z každé strany dvě až tři minuty, dokud krásně nezrůžoví.
Přidejte nastrouhanou citronovou kůru a tymián, promíchejte.
Stáhněte krevety ze sporáku a posypejte je sekanou petrželkou.