Milovníci mořských plodů se budou po těchto grilovaných krevetách jen olizovat.
Suroviny:
600 g krevet (klasických či tygřích)
2 velké citrony
½ l sladšího bílého vína
10 lžic olivového oleje
3 stroužky prolisovaného česneku
čerstvá petrželka
sůl, pepř
Postup:
Krevety zbavte skořápky a ponechejte jen „ocásek“. Ve větší míse smíchejte šťávu z jednoho a půl citronu, olivový olej, bílé víno, prolisovaný česnek a osolte a opepřete.
Krevety naložte do připravené marinády a nechte je v ní alespoň jeden den. Mezitím je dejte do lednice. Druhý den je ogrilujte. Z každé strany postačí pět až sedm minut. Přitom je potírejte zbytkem marinády.
Naservírujte krevetky na talíř a pokapejte je citronovou šťávou. Podávejte s ogrilovanými plátky citronu, bílým pečivem a petrželkou.
Náš tip
Připravte si chutný dip z trochy jogurtu, chilli omáčky a majonézy.