K tomuto salátu se skvěle hodí i nádech pikantní chuti. Do směsi proto přidejte jednu zcela nadrobno nasekanou chilli papričku. Krevety je možné nahradit také kuřecím masem.
Ingredience: 4 porce
300 g krevet
400 g hráškových lusků
1 červená paprika
2 lžíce nasekané petrželky
sůl
pepř
olivový olej
2 stroužky česneku
Postup:
Lusky propláchněte. Papriku překrojte, zbavte semínek a nakrájejte na menší kousky. Z chřestu odkrojte tvrdé konce a pak ho nakrájejte na kousky dlouhé kolem 5 cm. Stroužky česneku oloupejte. Do hlubší pánve dejte trochu oleje a přihoďte stroužky česneku.
Zahřejte je, až se rozvoní. Pak je vyjměte a přidejte krevety, které opečte. Následně přimíchejte lusky, papriku a chřest. Krátce opečte vše společně. Stáhněte z ohně a salát rozdělte na talíře. Osolte a opeřete podle chuti. Nakonec posypte petrželkou.
Příprava: 40 min
Cena: 50 Kč