Suroviny:
1 žlutá paprika 2 velká rajčata 1 svazek jarní cibulky 25g zázvoru 2 chilli papričky 200g koktejlových krevetek 2 lžíce oleje 250ml kokosového mléka 600ml vývaru 4 lžíce světlé sójové omáčky šťáva z 1 limetky čerstvý koriandr na ozdobení
Postup: Papriku očistíme a nakrájíme na proužky.
Rajčata křížem nařízneme, ponoříme asi na 2 minuty do vařící vody, stáhneme slupku a dužinu nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na tenké kroužky. Oloupaný zázvor a chilli papričky bez semínek nasekáme nadrobno.
Koktejlové krevetky lehce osmahneme na oleji, přidáme všechnu připravenou zeleninu a společně krátce orestujeme. Pak směs zalijeme kokosovým mlékem a vývarem a necháme provařit. Nakonec polévku dochutíme sójovou omáčkou a šťávou z limetky.
Při podávání přidáme do polévky lístky čerstvého koriandru..
Tato pikantní polévka je jedním z nejpopulárnějších thajských jídel. Pokud nemusíte krevety, můžete je nahradit kuřecím masem..