Quinoa čili merlík čilský je velmi zdravá a bohatá na vitaminy. Je považována za superpotravinu.
Ingredience:
200 g krevet
½ hlávky ledového salátu
½ červené papriky
1 velká paprika
½ hrnku vařené quinoy
1 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
šťáva z ½ limetky
sůl, pepř
Na zálivku:
1 lžíce olivového oleje
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička citronové šťávy
špetka soli a pepře
Postup:
Quinou propláchněte a uvařte podle návodu (obvykle v poměru 1 díl quinoy ke 2 dílům vody).
Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte česnek a krátce orestujte. Přidejte krevety, dochuťte solí a pepřem. Restujte 3–4 minuty.
Ledový salát natrhejte, papriky nakrájejte na tenké proužky.
Všechny suroviny v míse promíchejte.
Zakápněte limetkovou šťávou. Vmíchejte zálivku, kterou připravíte smícháním oleje, hořčice, citronové šťávy, soli a pepře.
Nikdy jsem nevěřila, že bych vyzkoušela recept s něčím tak exotickým jako quinoa. Díky za inspiraci!
Tento recept je opravdu skvělý pro ty, kteří se zajímají o zdravou stravu. Krevety dodají úžasnou chuť a quinoa je skvělý základ.
Taky by se to dalo zkombinovat s něčím jiným než krevetama? Nenapadá mě, co by mohlo bejt dobrý…
Quinoa je prej zdravá jak nic, ale koho by napadlo, že s krevetama je to tak dobra kombinace? Vyzkouším o víkendu.
Super recept! Už dlouho jsem hledala něco se quinoou a tahle kombinace vypadá fakt zdravě. Díky!
No to je teda jídlo, co bych nikdy nezkusila vařit, ale ráda bych ochutnala! Ty krevety vypadají moc dobře, ale nikdy jsem nenakupovala quinou.