Pravý kaviár je velmi drahý, ale ten používat nemusíte. Kupte si klidně nepravý červený kaviár z kapelínů.
Ingredience:
100 g malých krevetek
50 g červeného kaviáru
1 zralé avokádo
ricotta
petrželka na ozdobu
sůl, pepř
pečivo na jednohubky
olivový olej
citron
Postup:
Z pečiva si vykrajovátkem na cukroví nebo skleničkou vykrojte kolečka a nasucho je opečte na pánvi.
Krevetky lehce osmažte na oleji, osolte je, opepřete a oloupejte.
Každé pečivové kolečko potřete trochou solí ochucené ricotty, přidejte kousek avokáda a krevetku.
Nakonec každou jednohubku ozdobte červeným kaviárem, malým kouskem citronu a čerstvou petrželkou. Dosolte ji a opepřete podle chuti.
Do každé jednohubky zapíchněte párátko, aby se nerozpadla a krevetka držela elegantně vztyčená.
Zní to fakt luxusně, ale trochu komplikovaný na mě. No, možná na nějakou spešl příležitost!
Odkdy je kaviár levnej? Asi si budu muset vystačit jen s avokádem a krevetkama, ale i tak to zní super.
Nemusí být všechno drahý, aby to chutnalo skvěle! Zkusím to na víkend, myslím že manžel to ocení.
Tento recept mi připadá jako kulinářské mistrovské dílo. Kombinace avokáda a kaviáru dodává jídlu nádech luxusu a svěžesti.
Hele, to by se taky dalo připravit na nějakou párty! Nikdo nemusí vědět, že kaviár není pravej, že jo? 😀
Recept vypadá skvěle! Mám ráda elegantní pokrmy, které udělají dojem. Jen se bojím, že najít dobrý avokádo bude trochu oříšek.