Pokud použijete nakládaný křen, důkladně ho vymačkejte nebo propláchněte vodou.
Ingredience: 4 porce
● 500 ml hovězího vývaru
● 150 g másla
● 200 ml mléka
● 200 ml smetany
● 2 cibule
● 200 g čerstvého křenu
● sůl, pepř
● 3 lžíce hladké mouky
● 600 g uzeného masa
Postup:
Na másle opečte nadrobno nakrájenou cibulku do zesklovatění. Zasypte hladkou moukou. Osmahněte a zalijte vývarem a mlékem. Povařte asi 15 min, aby cibulka změkla. Křenovou omáčku zalijte smetanou na vaření, osolte a opepřete.
Povařte asi 2 min. Stáhněte z ohně a přidejte nastrouhaný čerstvý křen. Omáčku můžete podávat s houskovým knedlíkem nebo bramborami a uzeným masem.
Příprava: 30 min
Cena za 1 porci: 35 Kč