Suroviny:
350 g kulatozrnné rýže
300 g mraženého hrášku
1 cibule
1 stroužek česneku
60 ml bílého vína
2 lžíce olivového oleje
1 l zeleninového vývaru
70 g parmazánu
1 lžíce másla
sůl
pepř
Postup:
Ve velké pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a osmažte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a stroužek česneku. Poté přidejte naběračku vývaru a mražený hrášek. Pánev zakryjte poklicí a směs dobře prohřejte, trvá to asi 5 minut.
Hrášek s cibulí odložte stranou a polovinu rozmixujte na hladké pyré. Do pánve nalijte lžíci olivového oleje, a až bude dostatečně rozpálený, přidejte rýži a ze všech stran ji opečte, dokud nezprůsvitní.
Zalijte ji bílým vínem a počkejte asi 2 minuty, aby se odpařil všechen alkohol. Plamen stáhněte na minimum a rýži pomalu vařte. Během vaření po troškách přidávejte zeleninový vývar.
Jakmile bude mít rizoto tu správnou konzistenci, přidejte hráškové pyré a hrášek a nechte ještě krátce prohřát.
Následně pánev odstavte z plotny a přimíchejte do ní nastrouhaný parmazán a studené máslo, abyste získala požadovanou krémovou konzistenci.
Rizoto s hráškem zní moc dobře! Jen bych použila místo parmazánu sýr pecorino, je to můj oblíbený. Těším se, až to vyzkouším.