Suroviny:
16 vykostěných kuřecích stehen nebo 8 kuřecích prsních řízků sůl a pepř 3 lžíce slunečnicového oleje 5 lžic másla 1 velká cibule 2 stroužky česneku 150 ml suchého bílého vína 4 bobkové listy lístky ze 3 snítek čerstvého tymiánu nebo špetka sušeného 3 lžíce hladké mouky 700 ml kuřecího vývaru 100 ml smetany ke šlehání Postup: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme.
V kastrolu rozehřejeme dvě lžíce oleje se lžící másla, vložíme kuře a opékáme na středním ohni dozlatova. Maso vyjmeme a odložíme do mísy. Do kastrolu, kde se opékalo kuře, dáme lžíci oleje a lžíci másla, vsypeme cibuli a 3 až 5 minut ji opékáme.
Přidáme česnek a mícháme dalších třicet sekund. Přilijeme víno, vhodíme bylinky a bez pokličky vaříme 5 až 10 minut. Pak celý obsah přesuneme ke kuřeti. V kastrolu rozpustíme zbývající máslo, zaprášíme moukou a opékáme asi 5 minut dorůžova.
Přilijeme vývar, důkladně zamícháme a přivedeme k varu. Pak přidáme maso se šťávou z mísy, přiklopíme a zvolna vaříme pět minut. Přilijeme smetanu, případně dosolíme..