Zvládnete ji připravit za pár minut a zasytí i opravdové jedlíky.
Ingredience:
1 střední cuketa
1 hrnek strouhaného sýra
250 ml smetany ke šlehání
sůl, pepř
1 čajová lžička kari koření
1 stroužek česneku
1 větší cibule
3 lžíce olivového oleje
čerstvá petrželka na ozdobu
Postup:
Cuketu omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Ty vyskládejte na plech vystlaný pečicím papírem. Cuketu zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete.
Dejte ji péct do trouby na 190 °C na 20 minut. Ve hrnci si osmahněte na oleji na kostičky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Jakmile bude cuketa opečená, přidejte ji do hrnce a přilijte 1,5 litru vody.
Polévku osolte, opepřete a nechte deset minut probublávat. Přidejte sýr, smetanu, kari a rozmixujte. Ozdobte petrželkou.
Náš tip:
Nejlépe chutná, když ji necháte alespoň na dvě hodiny vychladit v lednici.