Rychlá a výživná večeře. Červená čočka je totiž uvařená za chvilku a bez zdlouhavého namáčení.
Ingredience:
200 g červené čočky
1 cibule
2 mrkve
1 l vývaru
1 lžička kari
2 lžíce oleje
Postup:
Na oleji osmažte pokrájenou větší cibuli a mrkev nakrájenou na kostičky. Ke konci přidejte lžíci kari. Poté do směsi vsypte uvařenou čočku, zalijte vývarem a vařte 20 min.
Na závěr polévku rozmixujte dohladka ponorným mixérem, dochuťte solí a pepřem a přidejte 100 ml smetany. Není to však nutné, kdo ji nerad, obejde se bez ní. Polévku podávejte s chlebem.
Doba přípravy: 30 min
Cena: 70 Kč
Konečně recept, kterej zvládnu i po náročném dni v práci. Polévka vypadá fakt moc chutně!
Já cočku vařím hodně. Nevím jestli sem ji s kari už dělala, ale vypadá to, že to spojení je fakt zajímavý.
Skvělá volba na rychlou a vydatnou večeři. Červená čočka je fakt nenáročná na přípravu a chutná skvěle. Těším se na ochutnání!
Týjo, já mám čočku ráda a tyhle ingredience mám vždycky doma. Rychlý večeře jsou prostě moje!
Jakože rychlý a levný, co víc si přát, že jo? Asi si to udělám dneska a rovnou víc, zní to fakt dobře.
Díky za skvělý recept, červenou čočku mám doma vždycky a tahle kombinace s kari zní úžasně! Určitě to zkusím o víkendu.