Zahřejte, zasytí a především je neskutečně lahodná.
Ingredience:
700 ml zeleninového vývaru
150 g zeleného chřestu
150 g bílého chřestu
1 cibule
2 lžíce másla
sůl, pepř
špetka muškátového oříšku
Postup:
V hrnci si zahřejte přibližně jednu lžíci olivového oleje společně s máslem. Přidejte najemno nasekanou cibuli a restujte ji 5 minut. Bílý chřest oloupejte, u zeleného jen seřízněte či oloupejte konce. Oba chřesty nakrájejte na menší kousky.
Osmaženou cibulku zalijte vývarem a přidejte chřest. Vařte pod pokličkou 15 minut. Ve finální fázi do polévky nastrouhejte trošku muškátového oříšku.
K polévce si nasucho opečte pár plátků bílé bagetky. Případně ji nakrájejte na kostičky a vytvořte si krutonky. Polévku dobře rozmixujte v mixéru, abyste v ní neměli hrudky. Přejeme vám dobrou chuť.
Z vlastní zkušenosti mohu říct, že chřestová polévka je opravdu dechberoucí jídlo, ale že si mohu bagetu opečít takto jednoduše mě nenapadlo. Díky za tip!
Skvělý článek a recept, který zdůrazňuje důležitost kvalitních ingrediencí. Zeleninový vývar a chřest společně vytváří nejen lahodnou, ale i nutričně bohatou polévku.
Teda, tohle musí být s chutí. Zkusim to uvařit příští víkend, jestli najdu čerstvý chřest. Díky za skvělý recept!