Zkuste přidat do polévky před rozmixováním hrst rukoly, dodá jí jemně pikantní chuť. Před podáváním také můžete polévku ozdobit dokřupava opečenou slaninou.
Ingredience: 4 porce
● 1 středně velká cuketa
● 2 brambory
● 1 cibule
● 1 stroužek česneku
● ½ lžičky drceného kmínu
● muškátový oříšek
● 100 ml smetany
● 700 ml vývaru
● 1 lžíce másla
● sůl, pepř
Postup:
Cibuli nakrájejte najemno a česnek na plátky. Cuketu a brambory nakrájejte na kostičky. V hrnci rozehřejte máslo. Opečte na něm cibuli. Přidejte kmín, česnek, promíchejte a nechte rozvonět. Pak dejte do hrnce cuketu, brambory a ještě jednou promíchejte.
Zalejte vývarem, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Když je zelenina měkká, rozmixujte polévku tyčovým mixérem na hladký krém. Ještě jednou ji prohřejte, ochuťte špetkou muškátového oříšku a podle potřeby dosolte.
Příprava: 50 min
Cena za porci: 30 Kč