Nemáte-li čerstvé houby, můžete použít i kupované žampiony.
Ingredience: 4 porce
● 4 brambory
● čerstvé houby
● 1 cibule
● sůl
● pepř
● 1 lžička kmínu
● 150 ml smetany (30%)
● 1 snítka rozmarýnu
● 2 lžíce másla
● 1 stroužek česneku
● 600 ml zeleninového vývaru
● olej
Postup:
Brambory nakrájejte na kostičky, očistěné houby na plátky, cibuli a česnek nasekejte nadrobno. V hrnci rozehřejte máslo. Opečte na něm cibuli. Přidejte česnek, kmín a houby i s bramborami.
Zalejte vývarem, přidejte rozmarýn a promíchejte. Po změknutí brambor polévku rozmixujte na krém. Opět ji zahřejte, vmíchejte smetanu a stáhněte z ohně. Na talíři vše dozdobte petrželkou.
Příprava: 50 min
Cena za 1 porci: 30 Kč