Hřejivá, voňavá a sytá chuťovka, která potěší na podzimní dny i jako předkrm slavnostního oběda. Jemná krémová polévka z hub a smetany zahřeje duši i tělo.
Ingredience:
● 300 g hub
● 1 cibule
● 2 lžíce másla
● 1 lžička mouky
● 500 ml vývaru
● 150 ml smetany
● sůl
● pepř
● tymián
Postup:
Na másle zpěníme cibuli, přidáme houby a chvíli restujeme. Přisypeme mouku, zamícháme a zalijeme vývarem. Vaříme 20 minut.
Poté polévku rozmixujeme dohladka, vrátíme na plotnu, přidáme smetanu, dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Podáváme s krutony nebo křupavým chlebem.
Příprava: 40 min
Cena: 80 Kč
S houbama je to prostě jiná pohádka, ale nikdy jsem nezkoušela dělat polívku z čerstvých hub. Zkusím ji udělat pro rodinku o víkendu.
Miluju houbový polívky, tahle se skvěle hodí na podzimní večery! Hned si ji připravím a udělám si k ní křupavý chleba!
Jako programátorka si nepotrpím na složitý recepty, takže tohle vypadá přesně pro mě! Krémová houbová polévka bude to pravý, co mi večer po práci dodá energii.