Polévka, která zahřeje i pohladí. Jemná, krémová a s lehce exotickým nádechem díky kokosovému mléku.
Ingredience:
600 g dýně Hokkaido
1 cibule
2 stroužky česneku
1 plechovka kokosového mléka
1 l zeleninového vývaru
olej
sůl
pepř
muškátový oříšek
Postup:
Dýni nakrájejte na kostky i se slupkou, cibuli a česnek orestujte na oleji. Přidejte dýni, zalijte vývarem a vařte asi 20 minut doměkka.
Vmíchejte kokosové mléko a rozmixujte dohladka. Dochutíte solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Podávejte s křupavým pečivem.
Doba přípravy: 35 min
Cena: 120 Kč
Krémovou dýňovou polévku miluju, je naprosto skvělá na chladné večery! S kokosovým mlékem je to parádní kombinace, určitě vyzkouším.