Dezert s krémovou náplní a křupavým těstem lze vylepšit čokoládou.
Ingredience na 1 plech:
2 pláty listového těsta
1 l mléka
3 sáčky vanilkového pudinkového prášku
250 g krupicového cukru
3 vejce
250 g másla
500 ml smetany ke šlehání
semínka z 1 vanilkového lusku
moučkový cukr na posypání
Postup:
Předehřejte troubu na 180 °C. Pláty těsta rozložte na dva plechy, propíchněte vidličkou a pečte asi 15 min dozlatova. Poté připravte pudinkovou náplň. V menší části mléka rozmíchejte dohladka pudinky, 200 g cukru a žloutky.
Zbylé mléko mezitím zahřívejte na středním ohni. Vlijte do něj rozmíchaný pudink a vše za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte asi 2 min, stáhněte z plotny a nechte stranou. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, který vmíchejte do horkého pudinku.
Krém nechte vychladnout. Máslo vyšlehejte do pěny a do něj po lžících přidávejte vychladlý pudink a vždy prošlehejte. Smetanu ušlehejte dotuha se zbylým cukrem a vanilkovými semínky. Plech vyložte alobalem.
Položte na něj plát těsta, rozetřete na něj pudinkový krém a na něj rozetřete šlehačku. Druhý plát rozkrájejte na kostky asi 6 × 6 cm a poskládejte je hladkou stranou navrch na šlehačku. Pak poprašte cukrem a dejte na 180 min vychladit.
Doba přípravy: 90 min
Cena za 1 porci: 20 Kč
Moc mě recept zaujal, přidám ho do své kuchařky! Určitě tam pridám ještě nějaký ovoce, miluju variace.
Recept na krémeš vypadá skvěle! Miluju dezerty kombinující křupavé těsto a jemný krém, už se těším, až ho zkusím péct doma.