Dezert s krémovou náplní a křupavým těstem můžete ještě přelít cukrovou polevou nebo čokoládou.
Ingredience:
● 2 pláty listového těsta
● 1 l mléka
● 3 sáčky vanilkového pudinkového prášku
● 250 g krupicového cukru
● 3 vejce
● 250 g másla
● 500 ml smetany ke šlehání
● semínka z 1 vanilkového lusku
● moučkový cukr na posypání
Postup:
Předehřejte troubu na 180 °C. Pláty těsta rozložte na dva plechy, propíchněte je vidličkou a pečte je asi 15 min. Pak připravte pudinkovou náplň. V menší části mléka rozmíchejte pudinky, 200 g cukru a žloutky.
Zbylé mléko mezitím zahřívejte na středním ohni. Vlijte do něj pudink a vše přiveďte k varu. Po asi 2 min stáhněte z plotny. Z bílků ušlehejte sníh, který vmíchejte do horkého pudinku. Krém nechte vychladnout.
Máslo vyšlehejte do pěny a do něj po lžících přidávejte vychladlý pudink a vždy dobře prošlehejte. Smetanu ušlehejte dotuha se zbylým cukrem a vanilkovými semínky. Plech vyložte alobalem.
Položte na něj plát listového těsta, rozetřete na něj pudinkový krém a na něj rozetřete šlehačku. Druhý plát rozkrájejte na kostky asi 6 × 6 cm a poskládejte je hladkou stranou navrch na šlehačku. Nakonec poprašte moučkovým cukrem a dejte aspoň na 3 hod.
Příprava: 90 min
Cena za 1 porci: 40 Kč
Vypadá to lahodně! Nejskvělejší na tomhle receptu je, že si ho můžu sama přizpůsobit podle chuti, třeba přidáním čokoládové polevy.
Super jednoduchý postup a výsledek bude určitě stát za to. Miluju ty křupavé pláty listového těsta s krémovou náplní!
Nedávno jsem pekla krémeše podle jiného receptu a tenhle vypadá velmi zajímavě. Pudinkový krém je moje slabost, určitě to zkusím.
Tak to vypadá fakt luxusně! Krémeš je přesně to, co potřebuju pro sladký víkend. Už se těším, až vyzkouším tenhle recept.