Suroviny:
1 dýně hokkaido
1 červená cibule
2 lžíce olivového oleje
0,5 l zeleninového vývaru
2 stroužky česneku
1 lžička kari
špetka šafránu
2 lžíce kokosového mléka
mleté chilli
sůl
pepř
Postup:
Dýni rozkrojte na dvě poloviny, lžící odstraňte dužinu a pevnou část i se slupkou nakrájejte na kostky. Ty společně s česnekem vložte do pekáče, zakápněte olivovým olejem a pečte 40 minut v troubě na 200 °C.
Upečené kousky dýně vložte do hrnce, zalijte zeleninovým vývarem, osolte a opepřete, přidejte kari, šafrán a mleté chilli a rozmixujte do hladkého krému. Polévku ještě 10 minut povařte, odstavte a přimíchejte kokosové mléko. Podávejte posypané praženými dýňovými semínky.
Tip!
Do polévky můžete přidat špetku mletého zázvoru.