Budete překvapení, jak může být řepná polévka výtečná.
Ingredience:
3 červené řepy
1 pórek
2 stroužky česneku
750 ml vody či vývaru
200 ml smetany na vaření
1 lžíce oleje
1 lžička vinného octa
sůl, pepř
1 lžička cukru
2 vejce natvrdo
čerstvý kopr
Postup:
Řepu oloupejte a nakrájejte na kostičky. Pórek a česnek nasekejte najemno.
V hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm nakrájený pórek.
Přidejte nasekaný česnek a restujte ještě 1–2 minuty.
Přidejte nakrájenou řepu a zalijte vodou nebo vývarem. Přiveďte k varu a vařte asi 20–25 minut, dokud řepa nezměkne.
Polévku rozmixujte a zjemněte ji smetanou. Dochuťte ji solí, pepřem a octem. Ještě krátce povařte.
Na talíři ozdobte vařeným vejcem a koprem.
Tahle řepná polévka vypadá skvěle! Obdivuji, jak jednoduché ingredience mohou vytvořit tak úžasnou chuť.
Nikdy sem neveděla, že řepa může být tak super. Ráda vařím a tenhle recept si určitě musím vyzkoušet!
Krém z červené řepy s vajíčkem je netradiční kombinace, která mě zaujala. Skvělý nápad na zdravou polévku plnou chutí.
No teda, to vypadá fakt zajímavě! Asi zkusím, mám ráda nové chutě. Dík za inspiraci!